31.03.2019

Erkenci Kuş 36.bölüm özet. Can Sanem'e evlenme teklif ediyor

Hüma hanım da Mevkibe anne de rüyalarında birbirlerini görüp sinirle uyanır. Sanem de işe gittiğinde Polen'in tam boy posterlerinin her yerde olduğunu görür. Sinir ve kıskançlık yaşar. Can'a ait olan; Can'ın posterini alıp sahiplenip yayın evine indirir.
Polen'in yemek kitabının lansmanında Hüma hanımın ufak dolaplarıyla gazetecilerin soruları Can Polen ilişkisine kayar. Can rahatsız olup Sanem'le ilişkisini açıklar. Polen tüm basının önünde yemek kitabını eski sevgilisi yeni fotoğrafçısı Can'a doğum günü hediyesi olarak armağan ettiğini açıklar.

Ertesi gün Can'ın doğum günüdür. Sanem onun için beraber anılarından oluşan bir albüm ve aşk sözleri hazırlar. Emre bebeklik resimleri ve sevdiği şeyleri, Deren özel kalemini verirken; Yiğit de tanıdığı bir matbaaya albümü bastırmak için rica eder. Yiğit'le Sanem'in dışarı çıkması, çalışanlarının ikide bir aşağı inmesi, Sanem'in fısır fısır telefonla konuşması Can'ı sinirlendirir. Neyse ki Emre durumu anlatır.

Ceycey Ayhan'ın kendisine küsmesine dayanamaz. Kızı yaşam koçuna ihtiyacı olan biriymiş gibi arar. Sürekli konuşma bölünür. En sonunda bir tartışma sırasında Ceycey kıza arayanın kendisi olduğunu söyler. Ayhan kızar ama sonra partide Ceycey'i öperek affeder. Kendisinin gönlünü almak için uğraştığını fark edip onunla barışır.

Can'ın doğum gününde beraber olmaları için Hüma Sanem'e duygu sömürüsü yapar. Sanem'in ailesine de gidip özür dileyip farklı bir duygu sömürüsü ile gelmelerini sağlar. Aslında niyeti aileyi de Sanem'i de Can'ın okuldan arkadaşı elit kesimin içinde küçük düşürmektir. Ancak beklediği gibi olmaz. İnsanlar Sanem'in okuluna, yazar oluşuna ilgi gösterir. Aydın ailesinin oraya metro ile gelmesini medeni ve çevreci bulur

Muzaffer, Ayhan'ı zorlayıp davet edilmese de oraya gelir. Adamın getirdiği çiğ köfteyi küçümsemek isteyen Hüma hanım burada da başarılı olamaz çünkü herkes çok beğenir. Bu kez Aydın ailesinin Can'a hediye olarak taş almasıyla dalga geçecekken oğlu kendisine alınan ay taşlarını aşırı özel, nadir bulur ve çok duygulanır. Can; Sanem'in anılar albümünü çok beğenir.

Can tüm okul arkadaşları, şirket çalışanları ve ailelerin olduğu bu ortamda önce gözleriyle Nihat babadan izin alır; sonra herkesin önünde Sanem'e evlenme teklif eder. Sanem de babasına bakar. Adam izin verince kabul eder. Polen ve Hüma şaşkın; diğerleri mutlu alkışlar. 

Leyla ve Osman ayrıldıklarını bütün bölüm boyunca ailelerine söylemek için çabalar ama yapamazlar. Emre yeni asistanıyla Leyla'yı kıskandırmaya çalışır. Leyla Osman'la ayrıldığını söyleyecekken onları kıskandığından söylemez. Emre birden Leyla'nın yanına gelip asistanla arasında bir şey olmadığını; kendisini kıskandırmak için öyle davrandığını  söyler. Bu Leyla'nın hoşuna gider. Akşam katıldıkları partide O da Emre'ye Osman'la ayrıldıklarını itiraf eder. Emre çok sevinir.

Hiç yorum yok:
Write comments