29.06.2020

Gençliğim Eyvah 3.bölüm özet. Yabancılar şube Zola ve Çavi'yi götürüyor

Azra Ahmet'ten bir tokat eşliğinde ayrılmıştır. Arif ve Zekeriya ise eşleri tarafından sokağa atılmıştır. Mahalleliye de rezil olmuşlardır. Eşleri onları eve de dükkana da sokamama kararı alır. Sokakta yattıkları için kıyafet ve diğer şeylerini çalarlar. Sokaklarda iç çamaşırlarıyla kalakalırlar. Dükkanlarda çalışanlar bir türlü müşterilere yetişemezler. 

Ahmet Veysi'yi işletip babasının Zekeriya olmadığını; testin negatif çıktığını söyler. Veysi camiye bırakıldığını zannedip cemaate sorular sorar. Muhtara da gidip konuyu araştırmaya çalışır ama O da Veysi'yle dalga geçer. Kahvede rastladığı babasına sorar ama ona da inanmaz. Karısını görür. Ona da inanmaz ve işe gelmez.

Arif ve Zekeriya kahvehanede yatar. Zekeriya sabah tüm dükkanı temizleyip çayı bile demler. Veysi gelmesine rağmen yetişemezler. Bütün müşteriler şikayet edince onları kovar. Dükkanların batma tehlikesi oluşur. 

Muhtar onları kurtarmak için güzel bir yalan bulup eşlere gider. Eğer ikna edebilirse rüşvet olarak bir şeyler ister. Adamlar çaresiz kabul eder. 

Zola; annesinden babasının kaptan olmadığını öğrenir. Babasının adının Beyti olduğunu öğrenip şoke olur. Onun babası Çavi'nin babası Zeki'nin yakın arkadaşıymış. Bunu öğrenen çocuk çok üzülür. Azra çocuğa destek olur. 

Veysi yolda İtalyanları görür. Babalarını bulmak için Müge Anlı'ya çıkmaya karar verirler. Yiyecek ve kıyafet götürdükleri Arif ve Zekeriya'ya bu fikirlerini söylerler. Vazgeçirmeye çalışırlar ama Veysi çoktan aramıştır. Çekim için ekip mahalleye gelir. Röportaj yaparlarken resmi çalmak için Arif ve Zekeriya eve girer. 

İki adam tam resmi bulmuşken Çavi'nin girdiğini görünce çatıya kaçar. Orada görülünce de "karılarımız bizi affetmezse; aşağı atlayacağız" der. Medya ve polis oraya gelir. Eşleri "Atla" derken Arif'in ihbar ettiği yabancılar şube oraya gelir. Zola ve Çavi'yi götürürlerken kaçak işçi çalıştırdıkları için dükkanlara da ceza keseceklerdir. Eşleri tam affettiklerini söylerken adamlar yanlışlıkla aşağı itfaiyenin minderine düşer. Geçmişe ait o malum resim de aşağı düşer. 


Hiç yorum yok:
Write comments