25.06.2020

Kuruluş Osman 27. bölüm özet. Sezon finalinde kale fetholuyor


Osman Sofia ve kara şövalyelerine saldırır. Ancak adamlar ölmediği için zorlanmaya yaralanmaya başlar. Boran kendisine gelip ok atarak onu kurtarır. İkisi ayrılarak kaçarlar. Göktuğ da kendisine gelir. Sofia adamlarıyla arkalarından gelir. Osmanların yardımına Bamsı yetişir. Osman kötü yaralı halde obaya getirilir. Bala ve Selcan hatun seferber olur. Sonrasında Osman bey kötüleşince içeriye Gündüz beyi çağırırlar ve ardından kardeşinin öldüğünü duyurur. 

Sofia Osman yaralı olduğu için endişelidir. Kendisine gelince kaleye saldıracağında emindir. Başka bir yerden takviye ister ancak Osman'ın ölüm haberi gelince çok sevinir. Kalede kutlama yapılırken destek kuvvet gelir. Askerleri içeriye aldıklarında onların Osman ve alpleri olduğu ortaya çıkar. Yaman bir cenk olur. Edebali'nin dervişleri de katılır. Sofia'yı kötü şekilde yaralayıp surdan atar. Askerleri ve yardımcısı kadını alıp götürür. Kaleye Kayı sancağı çekilip ezan okunur   

Aygül'ü zincirle bağlamışlardır. Hazan kendisine bıçak çeken kız için planını yapmıştır. Kocasına abisinin obasının yanında şifahane olduğunu ve orasının stressiz olduğunu söyleyip adamı kandırır. Dündar kızına durumu anlatır. Hazan kendisine sadık bir alpe zaten aklı yerinde olmayab kızı öldürüp bir uçurumdan atmasını söyler. İki alp ve Aygül yola çıkar. Yolda onlar kızı öldürecekken Aygül kaçar. Bölüm sonunda otağdan çıkıp Hazan'a ok atar ama Burçin kadının önüne geçtiği için o vurulur.  


Hiç yorum yok:
Write comments