14.03.2021

Gönül Dağı 20. bölüm özet. Sefer ve Zahide'nin nişanında olaylar bitmiyor


Trt ekranlarında yayınlanan Gönül dağı reytinglerde birinciliği kimseye bırakmamaya devam ediyor. Muammer gençliğinde babasının ciritçi olması yönündeki telkinini dinlemeyip futbolcu olmak istemiş; transferi yapılacakken sakatlanıyor. O da düğüncü oluyor. 

Dilek Taner'in evlenme teklifini kabul eder. Annelere nasıl söyleyeceklerini bilemezler. Zira Taner'in annesi hala oğluyla konuşmamaktadır

Ciritçi Abdullah yanına Taner'i de alıp bu kez Gönül dağına doğru gidiyor. Dilek'in babasının saatini oradaki birine gösterip sahibiyle konuşmak ister. Adamın dağda çoban kepeneği giyerek gezdiğini öğrenir. Helallik almayı planladığı çobanın öldüğünü öğrenip üzülür. Olanları Dilek ve annesine anlatır. Dilek'in dağda gördüğü çoban yıllar önce öldüğü için onun ermiş gibi bir şey olduğunu düşünürler. 

Zahide Sefer'i akşam yemeğe davet etmişti. Hazırlıklar yapılır. Sefer böyle kalabalık bir masada olmaktan mutludur. Ardından nişan, kına, düğünü konuşurlar. Ancak kadın bunları istemediğini söyler ve sade bir nikahla evlenmek istediğinde ısrar eder. Muammer amcası ailenin büyüğü olarak kardeşinin emaneti olan çocukları düğünsüz evlendirmeyeceğini söyleyip her şeyi üstlenir.

Zahide ve Sefer alışverişe çıkar. Selami sahneye çıkmayı kabul eder. Zahidelerin evin bahçesine sahne kurulur. Masa sandalyeler gelir. İki elti çekiştirip Zahide'nin elbisesinin eteğini yanlışlıkla yırtar. Allahtan Dilek yırtığı diker. Sefer'in traş olduğu yerdeki çocuklar yüzükleri çalınca bu kez de yüzüğü arama krizi olur. Erkan devreye girip çocuklardan yüzükleri alıp verir. Nişan çok güzel geçer.

Başkan görevine dönmüştür. Ramazan'la konuşup kızıyla görüşmesine sınavdan sonra izin vereceğini söyler. Ancak o zamana kadar kızıyla telefon, sosyal medyayla iletişim kurmamasıyla ilgili söz alar. Ramazan bir radyo vericisiyle kıza yayın yaparak yasağı kendince deler. 

Muammer ve Hüseyin kardeşler umreye gitmeye karar verir. Hüseyin'in eski sevdiği kadın tekrar gelmiştir. Sokakta karşılaşıp konuşurlar. Karıları hala konuşmamaktadır. Zahide onları önce barıştırmak için uğraşır ama sonra rest çeker. "Bula bula benim mutlu günümü mü buldunuz küsecek. Eğer problem çıkarırsanız asıl ben size küserim. Bi daha da konuşmam" der ve gider. 

Elif ve Yaşar lokantada buluşur. Adam kızın kendisine işleri yüzünden vakit ayıramadığından şikayetçidir. Evlenince işi bırakmasını istediğini yenileyince Elif buna razı olmadığını söyler. Adam üzerine garsona bağırınca Elif onu çocuk gibi olmakla kaba olmakla suçlayıp gider. Sonrasında annesi gelip Elif'le üstten üstten konuşunca kız nişan bohçasını geri verir. 

Yaşar hastanede Elif'le konuşup onu nişanı atmaktan vazgeçirmeye çalışır. Kız kabul etmeyince bu sefer kabalaşır. Önce Taner'le aralarında bir şey olduğunu ardından oraya tedavi için gelen Serdar'ı göstererek onunla arasında bir şey olduğunu söyler. Serdar evine tedavi için ekibiyle geldiğini söylese de Yaşar; ayrılma sebebinin kendisinde değil başkasıyla olan ilişkisi yüzünden olduğunu düşündüğü için anlamaz

Zahide ve Sefer'in nişanını Yaşar yanında adamlarla basar. Elif'i Serdar'la ilişki yaşamakla, evine girip çıkmakla suçlar. Serdar ne dese de dinlemez. Başta Taner olmak üzere herkes onunla didişip itişirken bölüm boyunca kendini iyi hissetmeyen ilaçları yan etkisi yüzünden bırakan Cemile bayılır. Hemen hastaneye götürülür. Ancak bu sefer haber güzeldir. Cemile hamiledir.  


 

Hiç yorum yok:
Write comments