4.04.2021

Gönül Dağı 22. bölüm özet. Selami ve Keriman sonunda evleniyor


Gedellili Selami'nin anlatımıyla onun çocukluğunu ve türkü söyleme sevdasının babası tarafından nasıl baltalandığını öğreniriz. Selami Keriman'ını gördükten sonra sevdanın ne olduğunu anlamış; türküleri daha anlamlı olmuştur. Geçen bölümün sonunda Keriman'ı başkasının isteyeceğinden ve kızın nikah için gün aldığından habersiz Selami; konseri bitince ve parasını alınca hemen yavuklusunu arar. 

Keriman ona ters davranınca ve sesli mesajdan bahsedip dinlediğinde ancak olaylardan haberdar olur. Sonrasında kızla tekrar görüşüp onu yumuşatmaya çalışır ama kız da babası da çoktan kararlarını vermişlerdir. Ramazan olanları Selami'den öğrenir. Selami elindeki parayı onlara verip hayata küser. Ramazan duruma müdahale edip amca oğullarını ikna edip Dilek ve Asuman'ı da organize edip Keriman'ı kız istemek için gelen misafirlerin içinden kaçırırlar. Gelin ve damadı uçakla ilçeye götürüp gelinlik ve damatlıkları da ayarlayıp evlenmelerini sağlarlar. 

Zahide çocuklarını kaybetme ihtimaliyle sarsılır. Ailesine olanları anlatır. İçli bir insan olan Sefer'e söylemeyi istemezler. Fikret Zahide'yle görüşmeyi kabul edince Dilek ve Taner de Zahide ile gider. Fikret yeni ev, yeni eşyalar, yeni düzen, yeni işe sahip olmuştur. Üstten üstten konuşur. Daha sonra bölüm içinde Sefer'le karşılaşan Fikret olup biteni söyler. Sefer Zahide'yle konuşmaya gider. Nişanlısı ona üzülmemesi için söylemediğini anlatıp ikna edip gönlünü alır.

Cemile kapıyı açtığında ablası ve kızı Pembe'yi görür. Abileri tarafından miras elinden alınan kocası ölmüş abiler anne kızı kapının önüne koymuşlardır. Zeynep'e gidip hukuken ne yapabileceklerini sorarlar. Cemile; ablasına babasına geldiğini söylemeyeceğine söz vermesine rağmen dayanamayıp söyler. Dişçi Musa dayanamayıp kızını görmek istese de Cemile ondan biraz zaman ister. Ablasını ikna edeceğine ona getireceğine söz verir. Yaşlı baba kızını ve torununu uzaktan izleyip ağlar. Bölüm sonunda da kızı babasını uzaktan izler

Hüseyin ve Muammer kardeşler umreye gitme aşamasında uçakta koridor pencere kenarı yüzünden kavga etmiş uçaktan polis zoruyla atılmışlardır. Kasabaya geri gelirler ama ne yapacaklarını bilemezler. Uçağın olduğu atölyede sabahlarlar. Kasabada otelde umre bitene kadar saklanmayı planlasalar da Veysel'in haber verdiği Ciritçi Abdullah gelir ve onları evine götürür. Onlardan ölen oğlunun yıllar önce yaptığı duvarı beraberce örmelerini ister ama iki kardeş didişmekten düzgün bir iş çıkaramazlar

Hüseyin ve Muammer'in eşleri barışmıştır. Gün ışılı çok istediği okur yazarlık diplomasını Gülsüm öğretmen sayesinde alıp evinin duvarına çerçeveletip asar. 

Amca oğulları çok uğraşsalar da Aziz'e söz verdikleri biyonik bacağı yapamazlar

Hemşire Elif tayin için dilekçe vermiştir. Kasabalı bir kadından Yaşar'ın adam toplayıp Taner'e ardından ona yardıma gelen Veysel'e saldırdığını ama Ciritçi Abdullah'ın hepsini savuşturduğunu öğrenir. Ciritçi Abdullah'a teşekküre gittiğinde Taner de oraya gelir. Onlara tayinini istediğini söyler. Taner buna üzülüp kızla konuşmaya gider. Konuşma Elif'in hoşuna gider. 

Taner Dilek'e evlenmeleri için annesinin onayını beklediklerini söyleyemeyip Zahide ablasının velayet olayını bahane gösterir. Ancak bölüm sonunda Taner'in annesi Dilek'e onu istemeye gelmek için müsait zaman söylemesini ister. Kadın sonunda evlenmelerine razı olmuştur

Kocası ölmüş;

Hiç yorum yok:
Write comments