4.05.2021

Maraşlı 16. bölüm özet. Savaş Necati'nin babasını öldürdüğünü öğreniyor


Savaş'ın ateşe verdiği binadan birileri Mahur ve Maraşlı'yı çıkarır. Hilal ve adamları geldiklerinde sadece yanan yerden çıkarılan yanmış iki cesede rastlarlar. Yananlardan birinin Maraşlı olma ihtimali onları çok endişelendirir. Morgda cesetleri gören Hilal onların Nevzat da Maraşlı da olmadığını anlar ve hemen Necati Türel'i bulmaya çalışırlar. 

Mahur kendisine geldiğinde güzel bir evde yatakta yatmaktadır. Maraşlı'yı arayıp bulur. Adamın yarası pansuman edilmiştir. Onları kurtaranın Necati abisi olduğunu görünce çok sevinir. Necati yaraladıktan sonra ilk defa karşılatığı Maraşlı'ya eğer Mahur'a bir şey anlatacak olursa arkadaşı Nevzat'ı bir daha göremeyeceğini söyler. Ayrıca istihbaratçı olduğunu ve onlara görev icabı sızdığını Mahur'a söylemekle Maraşlı'yı tehdit eder. 

İlhan'ı yaralı önce revire ardından hastaneye kaldırırlar. Oğlunu o halde görünce Aziz de küçük bir kalp krizi atlatır. Onu da hastaneye götürürler. İkisinin de karısı telaşlanıp hastaneye gelse de hastalarını göremezler. Avukat onları başka cezaevine aldırtacağını söylese de orada da başlarına bir şey gelme ihtimali vardır. Bu ihtimal herkesi endişelendirir

Savaş; abisine ulaşamaz. Üstelik yanan evden Maraşlı ve diğer ikisinin kurtulduğunu öğrenir. Bunu ancak abisi Necati'nin yaptığını anlar. Abisi de doğrulayınca intikam için hepsini öldürmeye karar verir. 

Aziz hastanede yatarken İlhan'a yıllar önce Ömer'i kendisinin değil Necati'nin öldürdüğünü itiraf eder. Hastanedeki bir karışıklıktan faydalanan Aziz ve İlhan kaçar. Tekneyle yurt dışına kaçmak sonrada ailelerini yanlarına almak için plan yaparlar ama Savaş ortaya çıkar. İlhan onu durdurmak için babasını öldürenin abisi olduğunu söyler

Necati Maraşlı'dan Hilal ile kendisini konuşturmasını ister. Kadına tek gelmesini yoksa Maraşlı ve Nevzat'ı öldüreceğini söyler. Sabah kadın gelmeden Mahur'a bir limonata verir ve kız bayılır. Maraşlı'ya önce uyku ilacı verdiğini söyler ama sonra panzehirini kendisinin bildiği zehir verdiğini söyler. 

Necati onlarla konuşmaya gelen Hilal'den Mehmet İnce'nin nerede olduğunu sorar. Hilal bu bilgiyi vermektense ölmeye de öldürmeye de razıdır. Ama Maraşlı Mahur'dan vazgeçecek gibi değildir.  


Hiç yorum yok:
Write comments