15.11.2021

Teşkilat 22.bölüm özet. Serdar Yağmur'u bulup Zehra'yı kurtarıyor


Trt 1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisinde bu bölüm heyecan ve duygusallık had safhadaydı. Ariel'in vurulmasının ardından şirket Yıldırım'ı uyarır. O da planını devreye sokar. Ceren'in para bıraktığı adamı arayıp kızı yani Yağmur'u almasını emreder. 

O sırada Uzay ve Gürcan da adamın elinin dışındaki yara izini kameralarda araştırmaktadır. Sonunda adamın eli Yağmur'un evinin önünde bekleyen araçta bulunur. Adamın teşkilat mensubu bir hain olduğunu anlaşılır. Hemen Serdar oraya gider. Ondan önce de hainin yanında nöbet tutan görevliye haber verilmiştir. Ancak adam Yağmur'u kaçırmayı başarır

Serdar kamera takipleriyle aracın bir otoparka girdiğini bulur. Otoparkta aracı ve adamı bulup takip edip çatışıp kolundan yaralar ama Yağmur araçta değildir. Zehra kızının nerede olduğunu bileceğini düşünerek Ceren'e gidip onu konuşturmaya çalışır ama kadının ağzından bir şey bilmediğinden başka bir söz duyamaz. Serdar ona kızını bulacağına söz verir. 

Yağmur'u götürdüğünü tahmin ettikleri aracı bulup operasyon düzenlerler. Operasyonda karşı taraf hemen yakalanır. Olayın kolaylığı kafa karıştırıcıdır. Aslında ekip şüphelenmekte haklıdır çünkü uzun mercekli kamerayla Ebru onların haberi olmadan operasyondaki herkesin resmini çekmiştir. 

Yağmur'u kaçıranlar 4e kadar eğer Zehra onlara teslim olmazsa kızı öldüreceklerini söylerler. Bu işin içinde geçen bölüm ekip; Tel Aviv de operasyon yaptığı için onlara diş bileyen İsrailli yetkili de vardır ve Yıldırım'la beraber hareket etmektedir. Zehra çaresizlikten oraya gidip teslim olmayı düşünür. 

Zehra canlı ele geçip ekibi tehlikeye atacağına kendisini zehirli bir hap ile öldürmeyi planlamaktadır. Onunla konuşmaya giden Serdar bunu öğrenip hapı ondan alır. Zehra saat geldiğinde ondan onu ikna ederek hapı alır. Adamlarla buluşmak için söylenen yere gider. Onu başka bir araca ve konuma yönlendirirler. 

Serdar takip ettiği bir adamın telefonunu ele geçirir. Telefon incelemeye aranılan başka birine ulaşırlar. Onun Zehra'yı takip eden adam olduğunu anlayan Serdar adamı yakalayıp kızın tutulduğu yeri bulur. Onlarla çatışıp Zehra'yı kurtarır. Vurduğu bir adamdan Zehra'yı yolladıkları konumu öğrenir. 

O sırada Zehra hapı yutup nöbet geçirip hareketsiz kalmıştır. Öldüğünü düşünen adamlar kadını bırakır. Serdar oraya gittiğinde Zehra'yı ölü gibi görür. Ona kalbinden bir ilaç zerk eder. Önceden Zehra'dan hapı aldığında hapları değiştirmiş; panzehirini de yanına almıştır. Zehra kendisine gelir. Yağmur'un içeri girip "Anne" diye seslenmesiyle özlenen kavuşma sarılma gerçekleşir.

Resimlerini dışarıdan çeken araçtakinin Ebru olduğunu fark eden Uzay; durumu başkana haber verir. Ebru saat 4 de canlı yayında istihbaratın yalanlarını açıklayacağını ilan eder. Bunu yağması hem ekibin deşifre olmasına hem de kadının devlet sırrını ifşa etmekten hapis cezası almasına neden olacaktır. Gürkan; kadının bilgisayarını bozunca Ebru evden çıkıp tamirciye gider. 

Hakkı'nın oğlu Barış; çalıştığı restoranda hakkı olan parayı alamayınca ve patron da ona hakaret edince kavga çıkarır. Diğer çalışanlar Barış'ı döver. Barış bunu kendisine yediremeyip Çetin'in yanına gidip tekrar iş ister. Çetin ona yeni kurbanlarının resmini gösterip onu vurmasını ister.

Pınar geçen bölüm Çetin'le buluşmuş; Gürkan onu takip edip görmüştü. Gürkan bunu başkana söylediğinde O da bunu bildiğini çünkü kendisinin bunu istediğini söyler. Pınar Zehra'nın kızı kaçırıldıktan sonra Çetin'in şirketine gidip etrafı araştırmaya başlar

Ebru'nun evden çıkmasıyla eve giren Hakkı ve Uzay kamerayı bulup hafıza kartını alıp çıkarlar. O sırada Pınar kapalı bir çekmecedeki zarfta Ebru'nun resmini bulmuştur. Pınar hemen Hakkı'ya haber verince ekip eve doğru geri döner. Ebru sokağına girdiğinde Barış saklandığı yerden kadını vurur.

Barış'ın sıktığı kurşun Ebru'nun karnına isabet eder. Uzay bu sahneyi görünce karısının başına koşar. Hakkı Dayı da vuranın tarafına gittiğinde oğlu olduğunu görür gibi olur. Afallayan Hakkı; kaçan genç adamın peşinden koşar. 

Hiç yorum yok:
Write comments