18.02.2022

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı 20. bölüm özet. Kalimnos kalesi fethediliyor


Tünelde olan patlamada yaralananları karargaha taşıyacaklarken Pietro'nun evlatlığı komutasındaki askerler yaralılara ve leventlere saldırır. Özellikle baygın yatan Hızır'a yaklaşıp hançerle yaralarlar. Öldürücü darbeyi indirecekken kardeşler fark edip onu püskürtür. Martin casusluğuna devam etmek için tekrar Oruçların arasına döner. 

Hızır can çekişirken rüyasında ileride Osmanlı tahtına geçecek olan Kanuni Sultan Süleyman'ın huzuruna çıkar. Süleyman ona Akdeniz'i bir Türk gölü haline getireceğini müjdeler. İleride kendisine Barbaros Hayrettin Paşa denileceğini söyler. Hızır bu rüya sonrası düzelir. 

Mesih paşa karargaha gelen Oruç ve yanındakilere bütün bölüm ters davranır. Oruç ordugahta bir casus olduğunu yoksa tüneli bulamayacaklarını anlatır ama Mesih paşa anlamak istemez. Oruç bir plan yapıp casusun kim olduğunu söyleyebilecek birini tuzağa düşürmeyi düşünür. Şansına Amiral Salvador tuzağa düşer. Casusun İsabel'in kardeşi Martin olduğunu öğrenince şaşırırlar. Martin bu arada kaçmayı başarır. Piri reis Salvador'u öldürüp casuslarının öcünü alır. 

Mesih paşa askerleriyle surlara ateş açar ama aniden askerler hastalanmaya başlar. Ardından ordunun yarısı zehirlenip şehit olur. Bunları yapanın kaçmadan önce yemeklere zehir atan Martin olduğunu öğreniriz. Piedro Mesih paşaya bir sandık altın getirir. Askeri kalmadığı için saldıramayacağını ama eli boş da dönmemesi için altınları almasını önerir. 

Oruç ve yanındakiler Kalimnos'un ön kapısından koç başı ile kapıyı kırarak girmek için Mesih paşadan asker ister. Piri reisin araya girmesiyle askerleri alıp taaruza geçerler.

İsabel; kardeşinin hain olduğunu duyunca inanamaz. Bulunduğu yerden karargaha gider ve saldırıda da orada bulunur. Kardeşi; Piedro'nun yanında savaşır. Karşılaştıklarında Martin ablasını ihanetle suçlar. En sonunda yüzüğündeki zehiri içip kendisini öldürür. 

Kale kapısını kırarak içeri girerler ama okçular onları oklamaya başlar. Meryem Maria kılığından kurtularak okçuları öldürür. Pietro; kardeşini de kalesini de kaybettiğini anlar. Kalede kıyasıya bir cenk olur. Önce Hızır'ı hançerleyen Pietro'in evlatlığını ardından Pietro'i öldürürler. Mesih paşa kaleye sancak dikme şerefini Oruç'a verir. Bu arada Meryem'in Pietro'nun kardeşi olduğu bilincinin bulanıklaştırıldığı da ortaya çıkar. 



Hiç yorum yok:
Write comments